PRIČE POSLODAVAC - TEHNIKA d.d.

 

TEHNIKA d.d. je jedna od vodećih građevinskih tvrtki za visokogradnju, prepoznatljiva na domaćem i svjetskom tržištu po gradnji objekata visokogradnje svih namjena –  poslovnih i javnih objekata, stambenih, edukacijskih i ugostiteljskih objekata, hotela, sve do najzahtjevnijih industrijskih objekata.

Osnovana je 1947. godine sa sjedištem u Zagrebu te je vrlo brzo izrasla u snažnu građevinsku organizaciju osposobljenu za izgradnju najsloženijih građevinskih objekata.


U početku je gradila industrijska postrojenja (među prvima bila je Željezara Sisak, 1948). Od 1952. počela je gradnju škola, fakulteta i stambenih zgrada. Među nizom izgrađenih prostora ističu se Zagrebački velesajam, luka Bakar, termoelektrana Plomin, Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski, Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Krematorij, Toranj na Sljemenu, nova pivovara Carlsberg Croatia, prva Tvornica azitromicina u svijetu za tvrtku Pliva, nova Tvornica Franck, Tvornica Vegete za Podravku te brojni drugi objekti. 


Nakon osamostaljenja Republike Hrvatske, tvrtka je 1992. privatizirana kao jedan od vodećih primjera radničkog dioničarstva, te je u uzlaznoj razvojnoj liniji hrvatskog gospodarstva gradila i nove poslovne objekte vodećih hrvatskih i inozemnih tvrtki, kao što su Veleposlanstvo SAD-a, Ingra-Elektroprojekt, poslovna zgrada McDonalds, Auto-Hrvatska, Ministarstvo financija, HYPO centar, Hrvatska kontrola zračne plovidbe, Centar Kaptol te mnogobrojni trgovački centri. 

Nova zgrada Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu značajna je i prepoznatljiva referenca suvremene zagrebačke kulture i arhitekture.

Među značajne projekte spadaju i Gimnazija i sportska dvorana Fran Galović u Koprivnici, Trgovački centar Avenue Mall, stambeni objekti Centar Zvonimir te brojni hotelski kompleksi na Jadranu. Tvornički kompleks TDR Kanfanar, stambeno naselje Sopnica-Jelkovec, distributivni centar Konzum Dugopolje, distributivni centar LIDL Perušič, distributivni centar KAUFLAND Jastrebarsko, dogradnja bolnice Sveti Duh, tri stambene zgrade u POS naselju Podbrežje, City island te niz drugih kapitalnih objekata. 


Tijekom bogate povijesti TEHNIKA d.d. gradila je i brojne objekte u inozemstvu, Njemačka, Alžir, Sovjetski savez i Rusija, a u 2016. napravila je iskorak na zahtjevno tržište Kraljevine Švedske gdje je do sada uspješno izvela više objekata različitih namjena. 

 


Stručno iskustvo TEHNIKE i njenih zaposlenika, poslovna etičnost i usredotočenost na dugoročno njegovanje kvalitetnih poslovnih odnosa omogućava lako prilagođavanje pojedinačnim zahtjevima investitora i klijenata. 

TEHNIKA d.d. posluje u skladu sa normama ISO 9001:2015, 14001:2015 te 50001:2018, te posjeduje certifikat SCCp izvođača u naftnoj i petrokemijskoj industriji, i aktivno sudjeluje u nominaciji boljeg i kvalitetnijeg života. Jedan je od osnivača Savjeta za zelenu gradnju u Hrvatskoj, osnovanog 2009. godine kao neprofitne organizacije, a koja služi kao platforma za promicanje prakse održive zelene gradnje u Hrvatskoj.


Primjedbe

Popularni postovi