PRIČE POSLODAVAC - RADNIK d.d. KRIŽEVCI

 

Grupa Radnik se sastoji od više stabilnih i uspješnih društava; Radnik d.d., Radnik-Plin d.o.o., Bistra d.o.o. Đurđevac, Hidroing d.o.o. Varaždin, Vodogradnja d.o.o. Varaždin, Hidroregulacija d.o.o. Bjelovar, s ukupno više od 800 radnika. Poslovni planovi se temelje na postojećim poslovnim rezultatima i tradiciji dužoj od 75 godina uspješnog poslovanja. Građevinarstvo je pretežita djelatnost, s najvećim udjelom u ukupnom prihodu Društva. Radnik d.d. je organiziran u sektore, pa tako osim najvećeg, Sektora građevinska operativa, građevinarstvo se odvija i preko Sektora Njemačka koji putem podružnice u Münchenu, obavlja djelatnost građevinarstva  u SR Njemačkoj od 1968 godine.  Sektor proizvodnje građevinskog materijala u svom sastavu ima kamenolom u Vojnovcu i glinište opekarske gline u Guščerovcu. Sektor transporta i mehanizacije organizira poslove sa preko 150 voznih jedinica (vozila, građevinskih strojeva, kranskih dizalica i dr.) Sektor opskrbe plina obavlja djelatnost plino-distributera za područje Grada Križevci i Općine Sveti Ivan Žabno. Sektor ugostiteljstva posluje u hotelu Kalnik Križevci.   

Gore spomenuta povezana Društva iz Grupe Radnik obavljaju djelatnost građevinarstva, s naglaskom na radove održavanja vodotoka.      

Poslovna 2023. godina bila je uspješna. Ukupni prihod konsolidiran na razini grupe iznosi preko 211 mil. Eura, te je ostvarena  značajna dobit, povećana je dugotrajna imovina društva, zadržana visoka razina kratkotrajne imovine, prošireno tržište. Uz zadržavanje dugogodišnjih investitora otvorena je poslovna suradnja s novim poslovnim partnerima. 

Kontinuirano se investira u dugotrajnu imovinu, nekretnine, strojeve, opremu, vrijednosne papire te je započeto ulaganje u novu upravnu zgradu i rekonstrukciju hotela Kalnik u Križevcima. Od djelatnost, kojima se Društvo bavi, težište je na građevinskoj operativi, koju je potrebno kontinuirano unapređivati u tehničko tehnološkom i kadrovskom pogledu, a druge Sektore Društva (proizvodnja građevinskog materijala, transport i mehanizacija, distribucija plina, ugostiteljstvo) treba osposobljavati za uspješnije poslovanje.

Pored uspješnog poslovanja, Radnik ostvaruje kvalitetan odnos sa društvenom zajednicom, pa smo tako sponzori brojnih sportskih klubova (šest sportskih klubova nose ime Radnik), kao i drugih udruga građana iz područja kulture, socijalnog i humanitarnog rada i sl.           

Knjiga ugovora za 2024.  godinu dobrim dijelom je popunjena, te se očekuje blagi rast prihoda. Radnik d.d. je trenutno angažiran kao glavni izvođač radova na velikim investicijama u Hrvatskoj. Pored domaćih gradilišta, kontinuirano izvodimo betonske i AB radove, tesarske i zidarske radove, širom SR Njemačke, s kapacitetima od 80 – 120 radnika. Ostvarenje očekivanja za 2024. godinu uvjetuje više čimbenika. Vjerujemo u naznake rasta potražnje za radovima na izgradnji ili rekonstrukciji objekata u turizmu a i drugih investicija u gospodarske objekte privatnog sektora. Planovi se temelje i na investicijama iz javne nabave i obnove potresom pogođenih krajeva. 

Najvažniji čimbenik uspješnog poslovanja su radnici, posebno stručnjaci na svim razinama organiziranja poslovanja, te se tome poklanja najveća pažnja kroz stipendiranje, uvođenje u posao i omogućavanje stručnog napredovanja, stimulativnom plaćom i drugim oblicima aktivne kadrovske politike. 


Primjedbe

Popularni postovi