PRIČE POSLODAVAC - LIDL d.o.o. k.d.


 

Trgovačko društvo Lidl jedno je od vodećih poduzeća u prehrambenoj i maloprodajnoj industriji u Njemačkoj i Europi. Dio je maloprodajne grupe Schwarz, a sjedište je u Neckarsulmu u pokrajini Baden-Württemberg u Njemačkoj.

Trenutačno ima više od 12 000 trgovina i više od 200 logističko - distributivnih centara u 31 zemlji diljem svijeta.


Prva Lidl trgovina otvorena je 1973. godine u njemačkom mjestu Ludwigshafen-Mundenheim. Zbog karakterističnog modela poslovanja, tvrtka je brzo rasla te je već nakon 15 godina u Njemačkoj otvoreno preko 450 trgovina i zapošljavano preko 5000 zaposlenika. Krajem 1980-ih Lidl se proširio u druge države kada je u Francuskoj otvorena prva Lidlova trgovina. 

Lidl u Hrvatsku dolazi 2002. godine, a prvih 13 trgovina kupcima je otvoreno 2006. godine. Od tada Lidl kontinuirano ulaže u strategiju širenja svoje prodajne mreže te danas u Hrvatskoj ima ukupno 109 trgovina, 3 logističko - distributivna centra u Jastrebarskom, Perušiću i Križu te zapošljava oko 3200 zaposlenika.

Osnova našeg uspjeha su dinamičnost i jednostavnost. Na tom principu temelji se cjelokupno poslovanje, a osnovni cilj je svojim kupcima nuditi proizvode vrhunske kvalitete po najpovoljnijim cijenama. Imamo jednostavne i jasne procese koji nam omogućuju da uobičajene stvari radimo neuobičajeno dobro, a stabilno poslovanje i konstantan rast pružaju sigurnost svakom našem zaposleniku i kupcu. Nastojimo osigurati uvažavajući i pravedan odnos prema ljudima, društvu i okolišu, a radna kultura je vrlo dinamična. Proaktivni smo i u svakodnevnom radu promičemo timski rad kako bismo ostvarili najbolje rezultate.

 


Svaki naš zaposlenik važan je član našeg tima i naš najvažniji resurs. Iz tog razloga, iznimno nam je bitno da se prema njima odnosimo pošteno, stoga im nudimo mogućnost daljnjeg razvoja u sigurnom okruženju uz međusobno uvažavanje.  Novi zaposlenik u Lidlu prolazi kroz  strukturirano uvodno školovanje koje je isplanirano i prilagođeno svakome individualno uz podršku dodijeljenog mentora. Također, prati se rast zaposlenika te se otvaraju različite prilike razvoja i napredovanja, a nudimo i mogućnosti rada u drugim Lidl državama. 

Svim zaposlenicima nudimo i dodatne benefite koji uključuju božićnice, uskrsnice i druge novčane nagrade, plaćen prekovremeni rad te rad noću, nedjeljom i blagdanom, mogućnost dodatnog usavršavanja i razvoja, organizirane sportske aktivnosti, poklone za djecu te dodatne pogodnosti u području očuvanja zdravlja.  

 


U svojem radu nastojimo biti u skladu s društvenom zajednicom u kojoj djelujemo uz primjenu načela društveno odgovornog poslovanja.  Poznati smo po neprestanim djelovanjima u segmentu ekologije, a možemo se pohvaliti i sa humanitarnim djelovanjem u sklopu kojeg smo u suradnji s Hrvatskim Caritasom dosad organizirali i podržali brojne akcije. Lidl Hrvatska partner je i HGSS-a, čuvara zavičaja, s kojim surađujemo na brojnim projektima, a od 2017. godine ponosni smo sponzor i Hrvatskog rukometnog saveza.

Odanost i poštovanje prema našim zaposlenicima doveli su nas do vrha najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj što potvrđuju certifikati Poslodavac partner i Top Employer. Iznimno smo ponosni što smo prepoznati kao poslodavac koji aktivno sluša svoje zaposlenike, prati njihov rast i razvoj te osigurava razne mogućnosti učenja i usavršavanja. 

 


Sretni smo zbog velikog broja zaposlenika koji su zajedno s nama od početka otvaranja Lidl Hrvatske.  



Primjedbe

Popularni postovi